Iššūkiai

Knygos gerai nuotaikai

Pasirinkti knygą atostogoms gali būti pavojinga. Kodėl? Nes ne vietoje ir ne laiku pakliuvusi įtaigi knyga gali pasikėsinti į gerą jūsų poilsio nuotaiką! Taip taip, nesistebėkite – ne visi atostogų metu nori skaityti apie skausmingus išgyvenimus, karą, netektis ir panašias stipriai paveikias temas.

Šįkart paruošėme jums rekomenduojamas knygas, kuriose nėra banalumų, bet tikrai pakanka optimizmo. Ar kurią nors iš šių rinktumėtės atostogoms? Pasidalinkite komentaruose!

GYVENO KARTĄ UVĖ (Fredrik Bachman)

Fredrik Bachman – puikiai skaitytojams pažįstamas rašytojas, kurio personažai – gyvenimo matę bambekliai.

Kur čia optimizmas, paklausite? Paskaitykite pasaulinį bestselerį „Gyveno kartą Uvė“ ir pabandykite nė karto nešyptelėti ir nenusijuokti. Garantuojame – sunkiai pavyks susiturėti!

Su meile ir puikiu skandinavišku humoru papasakota labai tikroviška istorija apie nepaprastai mielą bambeklį, kurio neįmanoma neįsimylėti, privers susimąstyti apie mus pačius – mūsų vienatvę, draugystes, meilę.

ŠIANDIEN MADAM PAREIS VĖLIAU (Susanna Kubelka)

Susanna Kubelka – moteriškų romanų deivė! Nesuklyskite – tai nebus saldi muilo opera, bet gyvenimiškų situacijų su intrigos prieskoniais kupinas pasakojimą, kurį tiesiog surysite paplūdimyje ar kitoje poilsiui idealiai tinkančioje vietoje.

Skaitydami nusikelsite į svajonių miestą Paryžių, kur kartu su pagrindine veikėja Ticija – talentinga architekte – leisitės į meilės ir staigmenų kupiną nuotykį.

Tarkite visiems darbams ir rūpesčiams legenda tapusią frazę „šiandien madam pareis vėliau“!

MERGINŲ MIESTAS (Elizabeth Gilbert)

Ar atsimenate kino filmu virtusį pasaulinį bestselerį „Valgyk, melskis ir mylėk“? Šio romano autorė pristato naują atostogų desertą – meilės istoriją, kuri žadama bus nepanaši į jokią kitą.

Gyvenimas – trumpas ir pavojingas, todėl riboti malonumų ir būti tuo, kas nesi, nėra prasmės. Sutinkate? Tada esame tikri, kad jus sugundys moters seksualumo, laisvės ir nuotykių, o kartu į tikrosios meilės dovanų temos.

MĖGĖJIŠKA SANTUOKA (Anne Tyler)

Iš pirmo žvilgsnio Polina ir Maiklas atrodė svajonių pora – jauni, gražūs, tarsi sutverti vienas kitam.

Tačiau jei dauguma sutuoktinių ilgainiui prisitaiko ir nugludina aštrius kampus, Polinos ir Maiklo santuoka ir po daugelio metų išlieka... mėgėjiška, o nuolatiniai kivirčai dėl menkniekių palieka gilius pėdsakus. 

Kiekvienam verta, o ir slapta smagu skaityti, kaip su kasdienybės iššūkiais tvarkosi kitos poros. Galbūt skaitydami atrasite juokingų sutapimų, su kuriais sunku nesitapatinti ir nesišypsoti. Nustebsite, kaip pagrindiniai herojai vis labiau įtrauks į painias šeimos gyvenimo džiungles!

© 2024, gerosknygos.lt. Visos teisės saugomos.