Iššūkiai

Tikros moterų istorijos, kurios įkvėps

Jos drąsios, jos nepaiso primetamų taisyklių, jos įkvepia viso pasaulio moteris. Ne nuostabu, kad tikromis moterų istorijomis paremtos knygos tokios populiarios! Atviri asmeniniai išgyvenimai padeda suprasti, kad sprendimą galima rasti bet kokioje situacijoje – svarbu išdrįsti pasielgti nestandartiškai, net jei tenka irtis prieš srovę.

GYVENIMAS PO PRIEDANGA (Amaryllis Fox)

10 metų elitiniame CŽA padalinyje praleidusios tikros slaptos agentės istorija gniaužia kvapą. CŽA pakvietė Amaryllis dirbti, kai jai buvo dvidešimt vieni. Po metų ji buvo išsiųsta į aukščiausio lygio žvalgybos mokymus, iš Langlio į Fermą, ten šešis mėnesius praleido simuliaciniame pasaulyje mokydamasi to, ką paprasti mirtingieji mato tik veiksmo filmuose.

Baigusi šiuos mokymus Amaryllis buvo pasiruošusi sudėtingiausiai užduočiai – prisidengus meno prekiautojos tapatybe, infiltruotis į teroristų ir ginklų prekeivių tinklus Viduriniuose Rytuose.

NEORTODOKSIŠKA (Deborah Feldman)

Deborah Feldman gimė uždaroje Satmaro chasidų bendruomenėje Brukline. Iš prigimties smalsiai mergaitei sunkiai sekėsi suprasti ir paklusti griežtoms taisyklėms, reguliuojančioms net ką galvoti ir su kuo kalbėtis. Septyniolikos ištekinta už vos pusvalandį pažįstamo vyro, metus neįstengė turėti lytinių santykių ir jautė baisią gėdą.

Tuo pat metu troško skaityti, mokytis ir pažinti tikrąjį gyvenimą už izoliuoto rajono ribų. Devyniolikos pagimdžiusi sūnų, jauna mama suprato, kad ant kortos pastatyta ne vien jos pačios ateitis.

Ir vis dėlto jai pavyko skandalingai išsižadėti savo chasidiškų šaknų. Kaip? Skaitykite šioje knygoje!

PONIOS SMETONIENĖS VIRTUVĖ (Jolita Bernotienė, Ingrida Jakubavičienė)

Lai pavadinimas Jūsų neapgauna – ši knyga anaiptol nėra vien tik apie virtuvę. Tai įspūdinga pažintis su moterimi, kuriai gyvenime buvo skirti dideli ir nevienareikšmiški vaidmenys: dvarininkaitė ir ūkvedė, žmona ir mama, Prezidento partnerė ir patarėja, diplomatė ir visuomenės veikėja, šeimininkė ir aistringa kortuotoja, bėglė ir emigrantė.

Istorikų teigimu, Sofija Smetonienė kūrė Prezidento rūmų etiketą, puoselėjo diplomatinius ryšius su Kaune rezidavusiais užsienio šalių atstovais, turėjo įtakos priimant tam tikrus valstybei reikšmingus sprendimus, aktyviai veikė socialinės rūpybos ir moterų švietimo srityje. Amžininkai savo prisiminimuose pabrėžia Sofijos charizmą, prigimtinę lyderystę, guvų protą, interesų platumą.

Skaitykite ir sužinokite daugiau apie pirmąją Nepriklausomos Lietuvos valstybės ponią!

 

© 2024, gerosknygos.lt. Visos teisės saugomos.