Iššūkiai

Knygas užvaldė... katinai!

Reklamos specialistai juokauja, kad sėkmingiausios reklamos yra tos, kuriose matyti gražios moterys, vaikai arba katės! Panašu, kad vis daugiau šiuolaikinių rašytojų ir kuriamuose romanuose pagrindiniais veikėjais pasirenka ne žmones, o katinus.

Įdomu, kad būtent katinų lūpomis perduodamos išmintingiausios mintys, o svarbiausia – gebėjimas žengti per gyvenimą lengvai, pernelyg nesureikšminant to, kas ir be jokių pastangų išsisprendžia savaime.

Populiariausias šių dienų romanas – japonų rašytojo Hiro Arikawa pasakojimas „Keliaujančio katino kronikos“. Literatūros kritikai ir skaitytojai žada, kad skaitant gali tekti ne kartą nubraukti ašarą. 



Beje, ši knyga tapo bestseleriu ne tik Japonijoje, bet ir kitose šalyse – pasaulyje jau parduota daugiau nei 1 milijonas egzempliorių.

Didelio skaitytojų susidomėjimo sulaukė ir Grigorijaus Služitelio romanas „Savelijaus dienos“, kuriam pasirodžius kūrinys pavadintas literatūriniu įvykiu, tapo nacionaliniu bestseleriu, o skaitytojai mintinai citavo šios knygos pastraipas.

„Katės padeda žmonėms tapti žmogiškesniems, – sako rašytojas G. Služitelis, – o žmogiškumas juk – mokėjimas duoti, nieko nesitikint mainais.“

Ar skaitėte kurią iš šių knygų? O gal žinote daugiau romanų, kurių pagrindinis veikėjas yra katinas ar katė? Pasidalinkite! Mums labai įdomu :)

© 2024, gerosknygos.lt. Visos teisės saugomos.